Pilkington delivers glass centrepiece at Aldi HQ

Aldi's HQ
Aldi's HQ
Share this article

St Helens based glass manufacturer Pilkington has helped to create a three-story structural glass cube as part of a makeover and extension at Aldi’s UK headquarters.

Aldi’s £70m investment in the site in Atherstone has added new architectural features to the building’s exterior and created 14,000 sqm of new space. Pilkington, working with Stoas Architects and Bennett Architectural, has delivered the ‘glass cube’ and an external glazed canopy to form the entrance of the building.

The installation creates a welcoming environment for the building’s visitors. It features highly transparent glass with a solar control coating, which reduces the amount of the sun’s energy that is able to enter the building. This helps to avoid excessive heat build-up in the space and helps to reduce the need for air conditioning during warm weather.

Phil Savage, Head of Sales, UK Processing, at Pilkington United Kingdom Ltd, said: “By collaborating with architects and installers we’ve been able to deliver a visually stunning architectural centrepiece for one of Europe’s largest retailers.

“The Pilkington Planar structural glazing system used to create the glass cube has been refined and improved over many years to arrive at the highly evolved design we have today. Used in this project, it offers uninterrupted views for visitors from inside Aldi’s HQ outwards.”

Corporate Property Director, Mike Clarke, at Aldi, said: “The architecture of any building plays a key part in making it a great place to work or visit. The installation supported by Pilkington has helped to deliver modern design features to our HQ, to create a workspace that our colleagues are really proud of.”